Varázslatos Magyarország

Élménybeszámolók 2015-ben
Október
Szeptember
Augusztus
Május
Élménybeszámolók

Oszd meg természetfotós élményeid...

Számolj be és oszd meg élményeid kalandjaidról, fantasztikus utazásaidról. Töltsd fel élménybeszámolód, hogy többek számára is elérhetőek legyenek fontos információk és tapasztalatok. Amennyiben csak megismernéd mások utazásait, tapasztalatait akkor kattints a továbbra az élménybeszámolóinkhoz és válogass kedvedre a Varázslatos Magyarország fotósainak történeteiből.


első | utolsó       1  2 

Bakonyi tavasz ~ Radnai Lajos 2011. Március 16.

Némi izgalommal készülődtem Rédére a Varázslatos Magyarország és a Wildfoto szervezésében március 12-ére meghirdetett fotóstúrára, mivel eleinte nem fényképezéshez való időt jósoltak. Legutóbb kilenc fotós társaságában jártam itt, most öten jöttünk össze. A bakonyalji táj kellemes, barátságos lankái ugyanolyan melegséggel üdvözöltek, mint legutóbb.
Oláh Zoltán a terület fővadásza már egy hete készült kis csapatunk fogadására. A heti háromszori ...

 
 
Malacozás- Malackodás ~ Halmi Péter Pál 2011. Március 15.

Nem hiszem, hogy túl sok természetfotós olvasta volna Heinz Meynhardt neves német zoológus Vaddisznóriport című könyvét. Ebbe a könyvben a tudós a vaddisznók között eltöltött hosszú éveket írja le, amelynek során, 14 generáción keresztül készített feljegyzéseket. Félelmük és rejtett életmódjuk miatt a vaddisznók szabad vadászterületen csak nagyon nehezen tanulmányozhatóak. Öt éve abban a kivételezett helyzetben vagyok, hogy több vadászkertbe is viszonylag ...

 
 
A Pettyes gőte ~ Tirpák Gábor 2011. Március 01.

A farkos kétéltűek Magyarországon is honos csoportjának egyik legszebb képviselője a Pettyes gőte. Első találkozásom velük még gyerekkoromban, a városligeti tónál esett meg, ahol akkoriban igen nagy számban voltak jelen. Sajnos mára ez csupán emlék maradt, mert hanyagság révén a városligeti tó többé nem funkcionál élőhelyként semmilyen, régebben ott nagy számban szaporodó kétéltű (Pettyes gőte, Tarajos gőte, Zöld levelibéka, Zöld varangy) részére.

 
 
Fotóstúra a Rédei Vadaskertben ~ Halmi Péter Pál 2011. Február 22.

A február 19-ére meghirdetett rédei fotóstúrán 10 természetfotós jelent meg. A vadászkert a régi Eszterházy uradalom történelmi jelentőségű erdeiben, Komárom-Esztergom megye dél-nyugati részén, Réde község határában helyezkedik el. A kert területe 522,1 ha, ebből 509,6 ha erdő, 6,8 ha vadföld szántó, 3,3 ha rét, legelő és 2,4 ha mocsár.

Domborzatát a Bakony előhegységét alkotó Bársonyos szép sorba rendezett lankái jellemzik. Jellemző állományalkotó ...

 
 
Kétéltűek ~ Tirpák Gábor 2011. Február 01.

Mint azt előző írásomban már említettem, kedvenc fotótémáim egyike a Magyarországon élő kétéltűek. Ezen belül is a békákra szeretném most felhívni a figyelmet, hiszen nemsokára itt a tavasz, és lassan felébrednek álmukból. Ennek kapcsán pedig két olyan, számomra mindig is jóleső kezdeményezésről számolok be, melyeken természetesen lehetőség adódik a fotózásra, és nem utolsó sorban hasznos segítséget nyújthatunk környezetünk védelme érdekében.

 
 
A víz... ~ Tirpák Gábor 2011. Január 18.

A víz, mint földünk egyik legértékesebb eleme, számtalan formában képes lenyűgözni minket. Akár folyékony, akár szilárd állapotban, sok lehetőséget kínál a fotózásra. Ezzel a rövid leírással a víz és jég által nyújtott fotózási lehetőségeket kívánom megosztani, szemléltetni mindazokkal, akiket érdekel. Inkább kedvcsinálóként, mint élménybeszámolóként fogok hozzá, bár amennyiben kedvet kapunk hozzá, vélhetően élmény is lesz belőle.

 
 
Évkezdő "récézés" ~ Lóki Csaba 2011. Január 17.

Mindenki szerencséjére szilveszter után volt még két nap a szabadfoglalkozásra. Vasárnap kimentünk a Balatonhoz és megnéztük Szántódot ill. Tihanyt. A komp vonalában (itt még nem fagyott be a víz) rengeteg - itt telelő - északi récfaj úszkált.
A kercerécék nagy tömegei a komp elől menekülve csapatosan fel-fel rebbentek, ezt kihasználva a partról és a kompról is remek "récetömeg" felvételeket sikerült készítenünk. Soha rosszabb évkezdést.

 
 
Pannonhalma ~ Dezső Tibor 2010. Július 05.

Állíthatom a környék az ország egyik legszebb része. Aki esetleg nem járt erre érdemes felkeresnie. Akár sima, akár fotós turistaként..
Látni és fotózni való akad bőven..

 
 
A Vértes alatt járva ~ Dezső Tibor 2010. Június 26.

Lehet másnak unalmas és kopár vidék. Azonban ha kicsit várunk akad bőven látni és fotózni való.

 
 
Rétisasok a Hortobágyon ~ Lóki Csaba 2010. Március 15.

Köztudott, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park területén a szakemberek már hosszú ideje téli rétisas etetőhelyeket "üzemeltetnek". Ez a madárvédelmi tevékenység segít a hazai és a nálunk telelő sasoknak kihúzni a sokszor zord telet. Pár éve néhány lelkes fiatal madarász - kihasználva a hely kínálta remek lehetőségeket – bárki számára látogatható rétisas leseket létesített ezen etetőhelyek közelében. A különösen kényelmes lesek az évek során rengeteg ...

 
 

első | utolsó       1  2 
Látogassa meg támogatóinkat is!