Varázslatos Magyarország

Élménybeszámolók 2015-ben
Október
Szeptember
Augusztus
Május
Élménybeszámolók

Oszd meg természetfotós élményeid!


Számolj be fotós kalandjaidról és oszd meg természetfotóidat! Töltsd fel szabadon élménybeszámolódat, hogy fotós társaid is részesei lehessenek átélt élményeidnek! Ha mások utazásairól, tapasztalatairól szeretnél olvasni, akkor böngéssz kedvedre a Varázslatos Magyarország fotósainak történeteiből.


első | utolsó       1  2  3     

Nagyszárnyú szitakötők ~ Tirpák Gábor 2011. Szeptember 20.

Valószínűleg minden természetjáró felfigyelt már ezekre a kecsesen repülő, jól manőverező, színes, nagytestű szitakötőkre. Ezek a hazánkban honos AESHNIDAE család, valamint a LIBELLULIDAE család egyes fajtái. Ragadozó rovarok, jellemző rájuk az összetett nagy szem, a két pár erős, átlátszó szárny és az elnyújtott, hosszúkás potroh. Nem véletlenül ők a természet rovarvilágának legtökéletesebb, páratlan adottságokkal rendelkező repülő vadászai.

 
 
Császári élmények ~ Mráz Edina 2011. Május 11.

A helység neve jó lehetőséget ad némi szójátékra, amely azt hiszem, jelen esetben teljesen helyén való; fejedelmi, de legalább is császári fotóstúrán volt alkalmunk részt venni a Varázslatos Magyarország, és a Wildfoto szervezésében.

Ez a program mindenképpen azoknak kedvezett, akik kevésbé szeretnek, vagy képesek megülni egész nap egy helyen, egy lessátorban várakozva az áhított témára. Én magam legalább is ilyen vagyok, úgyhogy kedvemre való ...

 
 
tavaszi őzek ~ balla tihamér 2011. Április 10.

Az utóbbi napokban többször menten ki a közeli erdőbe hogy a vadvilágot fotózzam.Egy vadászlesre felülve szinte minden alkalommal lencsevégre kerültek őzek, de nyulat és rókát is sikerült fotóznom.

 
 
Bakonyi tavasz ~ Radnai Lajos 2011. Március 16.

Némi izgalommal készülődtem Rédére a Varázslatos Magyarország és a Wildfoto szervezésében március 12-ére meghirdetett fotóstúrára, mivel eleinte nem fényképezéshez való időt jósoltak. Legutóbb kilenc fotós társaságában jártam itt, most öten jöttünk össze. A bakonyalji táj kellemes, barátságos lankái ugyanolyan melegséggel üdvözöltek, mint legutóbb.
Oláh Zoltán a terület fővadásza már egy hete készült kis csapatunk fogadására. A heti háromszori ...

 
 
Malacozás- Malackodás ~ Halmi Péter Pál 2011. Március 15.

Nem hiszem, hogy túl sok természetfotós olvasta volna Heinz Meynhardt neves német zoológus Vaddisznóriport című könyvét. Ebbe a könyvben a tudós a vaddisznók között eltöltött hosszú éveket írja le, amelynek során, 14 generáción keresztül készített feljegyzéseket. Félelmük és rejtett életmódjuk miatt a vaddisznók szabad vadászterületen csak nagyon nehezen tanulmányozhatóak. Öt éve abban a kivételezett helyzetben vagyok, hogy több vadászkertbe is viszonylag ...

 
 
A Pettyes gőte ~ Tirpák Gábor 2011. Március 01.

A farkos kétéltűek Magyarországon is honos csoportjának egyik legszebb képviselője a Pettyes gőte. Első találkozásom velük még gyerekkoromban, a városligeti tónál esett meg, ahol akkoriban igen nagy számban voltak jelen. Sajnos mára ez csupán emlék maradt, mert hanyagság révén a városligeti tó többé nem funkcionál élőhelyként semmilyen, régebben ott nagy számban szaporodó kétéltű (Pettyes gőte, Tarajos gőte, Zöld levelibéka, Zöld varangy) részére.

 
 
Fotóstúra a Rédei Vadaskertben ~ Halmi Péter Pál 2011. Február 22.

A február 19-ére meghirdetett rédei fotóstúrán 10 természetfotós jelent meg. A vadászkert a régi Eszterházy uradalom történelmi jelentőségű erdeiben, Komárom-Esztergom megye dél-nyugati részén, Réde község határában helyezkedik el. A kert területe 522,1 ha, ebből 509,6 ha erdő, 6,8 ha vadföld szántó, 3,3 ha rét, legelő és 2,4 ha mocsár.

Domborzatát a Bakony előhegységét alkotó Bársonyos szép sorba rendezett lankái jellemzik. Jellemző állományalkotó ...

 
 
Kétéltűek ~ Tirpák Gábor 2011. Február 01.

Mint azt előző írásomban már említettem, kedvenc fotótémáim egyike a Magyarországon élő kétéltűek. Ezen belül is a békákra szeretném most felhívni a figyelmet, hiszen nemsokára itt a tavasz, és lassan felébrednek álmukból. Ennek kapcsán pedig két olyan, számomra mindig is jóleső kezdeményezésről számolok be, melyeken természetesen lehetőség adódik a fotózásra, és nem utolsó sorban hasznos segítséget nyújthatunk környezetünk védelme érdekében.

 
 
A víz... ~ Tirpák Gábor 2011. Január 18.

A víz, mint földünk egyik legértékesebb eleme, számtalan formában képes lenyűgözni minket. Akár folyékony, akár szilárd állapotban, sok lehetőséget kínál a fotózásra. Ezzel a rövid leírással a víz és jég által nyújtott fotózási lehetőségeket kívánom megosztani, szemléltetni mindazokkal, akiket érdekel. Inkább kedvcsinálóként, mint élménybeszámolóként fogok hozzá, bár amennyiben kedvet kapunk hozzá, vélhetően élmény is lesz belőle.

 
 
Évkezdő "récézés" ~ Lóki Csaba 2011. Január 17.

Mindenki szerencséjére szilveszter után volt még két nap a szabadfoglalkozásra. Vasárnap kimentünk a Balatonhoz és megnéztük Szántódot ill. Tihanyt. A komp vonalában (itt még nem fagyott be a víz) rengeteg - itt telelő - északi récfaj úszkált.
A kercerécék nagy tömegei a komp elől menekülve csapatosan fel-fel rebbentek, ezt kihasználva a partról és a kompról is remek "récetömeg" felvételeket sikerült készítenünk. Soha rosszabb évkezdést.

 
 

első | utolsó       1  2  3     
Látogassa meg támogatóinkat is!