Varázslatos Magyarország

Kép
Adatok
Regisztrált: 2010. Április 14.
91 képet töltött fel
12 pályázaton vett részt
Nemzeti parkok

Molnár Gyula dr


Bemutatkozás:

Dr. Molnár Gyula
biológus

Molnár Gyula tősgyökeres szegedi, városában született 1944.január 30-án.
Tíz éves korában előbb a madárvilágot szerette meg és figyelte, majd megpróbálta élményeit fényképeken is rögzíteni. Ez a kezdetleges technikával nem sikerült, ezért könyvekből és Dr. Beretzk Pétertől tanulva, fokozatosan szert tett a megfelelő felszerelésekre.
Már 15 éves korában megjelent egy fényképe a jégmadárról a Természet világa c. folyóiratban, majd sorra jelentek meg képei más természettudományos lapokban is (TermészetBúvár, Élet és Tudomány stb.). Helyi és országos pályázatokon nyert díjakat.
Önálló kiállításai Szegeden a Képtárban több alkalommal, valamint kultúrházakban, majd más városokban (Salgótarjánban, Szentesen, Csongrádon, Pécsett stb.), külföldön pedig Darmstadt-ban (Németország), és Székelyudvarhelyen voltak.
A hazai szakkönyvekben igen sok képe jelent meg illusztrációként.
Kitüntetésként Szeged Város Alkotói Díját, és a Környezetünkért Miniszteri Kitüntetést adományozták neki. 2004-ben a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztjét kapta meg.
Molnár Gyula előbb a madárfotózást művelte, majd később a természetfotózás minden területét kipróbálta. A szakma az alföldi tájak és hangulatok megörökítését tartja nagyra képein.
Társaival közösen megalakították Szegeden 1989-ben a Magyar Természetfotósok Szövetségét (naturArt), mely azóta a legjobb hazai szervezetté nőtte ki magát, és külföldön is ismerik. Ennek az egyesületnek 1989-1998-ig alelnöke volt.
Képeivel az alföldi élőlényeket, tájakat, hangulatokat igyekszik megörökíteni és a „természeti szép” bemutatásával a közönség figyelmét a természetvédelem felé fordítani. Néhány hete megjelent könyve, „Az én Alföldem” is ezt példázza.
Dr. Molnár Gyula képzettsége biológia-kémia szakos középiskolai tanár, ornitológiából és ökológiából doktorált. Foglalkozása: főiskolai adjunktus volt a Szegedi Tudományegyetem Főiskolai Karának Biológia Tanszékén, ahol természetfotós tudását a hallgatóknak is igyekezett átadni speciál kollégiumain.
Jelenleg nyugdíjas, címzetes egyetemi docens.Molnár Gyula dr fotói: A fotós összes képe »
Nap és darvak
Nap és darvak
Kiskunsági Nemzeti Park
36,0 pont
~ Molnár Gyula dr  
Szúnyogos este
Szúnyogos este
Kiskunsági Nemzeti Park
35,0 pont
~ Molnár Gyula dr  
Jéglabda
Jéglabda
Kiskunsági Nemzeti Park
35,0 pont
~ Molnár Gyula dr  
Repülők
Repülők
Kiskunsági Nemzeti Park
33,0 pont
~ Molnár Gyula dr  
Atkai naplemente
Atkai naplemente
Kiskunsági Nemzeti Park
33,0 pont
~ Molnár Gyula dr  
Látogassa meg támogatóinkat is!