Varázslatos Magyarország

2020-as híreink
Május
Április
Március
2019-es híreink
December
November
Október
Szeptember
Augusztus
Július
Június
Május
Április
Március


Hírek, hírlevél
Ma egy fészek, holnap az óceán! 2019. Május 27.

Te is hozzájárulhatsz lélegző bolygónk egészségének megóvásához, a globális változáshoz azonban lokális cselekedetre van szükség!

Az idén 10 éves születésnapját ünneplő Varázslatos Magyarország természetfotós és természetvédelmi projekt arra invitálja a természetszerető és fotós közösséget, hogy saját környezetében, hazánk természeti értékeinek megóvásával járuljon hozzá globális környezetünk védelméhez. Ha egy madárfészket visszahelyezve a madárpopuláció életben maradását segítjük, olyan jótékony folyamatot indíthatunk el, amely elérhet akár az óceánokig is.

A VM akciójával támogatja a magyarországi nemzeti parkok állat- és növényvilágának életét azzal, hogy leveszi a munka terhét a parkok természetvédelmi őrei válláról. Megkerestük az ország nemzeti parkjait, titeket pedig arra invitálunk, hogy tartsatok velünk, töltsünk el egy dolgos napot a természetben, munkátokat pedig egy természetfotós workshoppal köszönjük meg!

A délelőttöt aktív munkával töltjük, a kiadós ebéd után pedig egy természetvédelmi szakember és fotós olyan helyekre kalauzol titeket, ahová kísérő nélkül nem juthatnátok el, és olyan szakmai tudással vértez fel, amellyel valóban varázslatos természetfotókat készíthettek megismételhetetlen természeti jelenségekről vagy az állatok rejtett világáról. Ezekkel a képekkel pedig jó eséllyel indulhattok a VM versenyen is.

Hogyan?

2019. június 8-án találkozzunk a Hortobágyi Nemzeti Parkban, ahol a kék vércsék és szalakóták költését segítjük azzal, hogy odúkat építünk nekik, majd a fákra helyezzük őket. Szilágyi Attila természetvédelmi őr és természetfotós lesz kalauzunk aznapi munkánkban. A fotózáshoz saját gép szükséges, de kipróbálhatjátok a VM speciális gépeit, objektíveit is.

Hogy a természet rendjét ne bolygassuk meg, az akcióra limitált létszámban tudjuk fogadni a résztvevőket, így a jelentkezés sorrendjében beérkezett első 15 fő kerülhet be!
Jelentkezz minél hamarabb, hogy bekerülhess a programba!

Jelentkezés:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfeURH5JlENxV9HLCsbQlrWu_14tUD8_xJU9Tx4ilR9jzDmqQ/viewform
Határidő: 2019. május 31.
A program egész napos, nem bontható, így a teljes napi részvételedre számítunk.

Ha lemaradsz a programról, ne csüggedj, lemondás esetén a sorrendben következő jelentkező esélyes a részvételre, és az év folyamán különböző nemzeti parkokban folyamatosan rendezzük meg az akciókat.

Látogassa meg támogatóinkat is!