Varázslatos Magyarország

2020-as híreink
Október
Szeptember
Augusztus
Július
Június
Május
Április
Március
2019-es híreink
December
November
Október
Szeptember
Augusztus
Július
Június
Május
Április
Március


Hírek, hírlevél
Ma egy fészek, holnap az óceán! - természetvédelmi akció 2020. Július 20.

Kiskunsági Nemzeti Park, 2020. július 25.

Tarts velünk a Kiskunságba, és segítsd munkáddal a helyi környezetet és élővilágot!
Az év első természetvédelmi akcióját július 25-én tarjuk meg a Fülöpházi buckavidéken!

Regisztráljatok mihamarabb: https://vm-magazin.hu/jelentkezes/

Te is hozzájárulhatsz lélegző bolygónk egészségének megóvásához, a globális változáshoz azonban lokális cselekedetre van szükség! Ha egy madárfészket visszahelyezve a madárpopuláció életben maradását segítjük, olyan jótékony folyamatot indíthatunk el, amely elérhet akár az óceánokig is.

A VM arra invitálja a természetszerető és fotós közösséget, hogy saját környezetében, hazánk természeti értékeinek megóvásával járuljon hozzá globális környezetünk védelméhez. Tartsatok velünk Magyarország nemzeti parkjaiba, ahol munkánkkal segítjük a helyi állat- és növényvilágot, majd elmerülünk a természetfotózásban.

Hogyan?
A karantén időszak után ismét kimozdulhatunk a természetbe, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársai várják segítségünket! A Fülöpházi buckavidéken a Báránypirosító tanösvény útvonalán élőhely rekonstrukciót végzünk, egy jelenleg gyomos homokbuckát nyílt homokfelszínné alakítunk át. A homokfelszínről eltávolítjuk az invazív növényzetet, így a bucka ismét mozgó buckává válhat!
Délben elfogyasztjuk finom bográcsos ebédünket, majd egy kis pihenő után a tanösvényt fedezzük fel, majd Kelemenszéken a szikes pusztát, bivaly legelőt és vizes élőhelyeket és a keressük fel, ahol lehetőségünk lesz megismerni, és fotózni a helyi élővilágot.

A nap során természetvédelmi szakértőnk és kísérőnk Filotás Zoltán ökoturisztikai szakreferens lesz.
(A nap túra része könnyű, a munka azonban egy nyílt, napos buckaoldalon fog történni. A fotózáshoz saját gép szükséges.)

Hogy a természet rendjét ne bolygassuk meg, az akcióra limitált létszámban tudjuk fogadni a résztvevőket, így a jelentkezés sorrendjében beérkezett első 25 fő kerülhet be!
Jelentkezz minél hamarabb, hogy bekerülhess a programba!

Jelentkezési határidő: 2020. július 23.

Ha lemaradsz a programról, ne csüggedj, lemondás esetén a sorrendben következő jelentkező esélyes a részvételre.

*A nap folyamán álló- és mozgóképek készülnek az akcióról és résztvevőkről, amelyeket a VM a későbbiekben természetvédelmi céljaira használhat fel, jelentkezéseddel beleegyeztél ezek felhasználásába.

Látogassa meg támogatóinkat is!