Varázslatos Magyarország

2018-as híreink
November
Október
Szeptember
Augusztus
Július
Június
Május
Április
Március
2017-es híreink
December
November
Október
Szeptember
Augusztus
Július
Június
Május
Április
Március
Február


Hírek, hírlevél

Iratkozz fel a Varázslatos Magyarország hírlevelére!

Ne maradj le híreinkről, vedd igénybe havonta küldött ingyenes hírlevél szolgáltatásunkat. Neved és e-mail címed megadásával elküldjük a havi friss híreket összegyűjtve e-mail-ben, ráadásul a Varázslatos Magyarország egyéb fontos újdonságairól, kiállításokról és akciókról is azonnal értesülhetsz.


Név:
E-mail cím:
első | utolsó       ...  25  26  27  28  29     

Madártávlat magazin 2010. Április 09.

A Madártávlat a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület háromhavonta, évszakonként megjelenő folyóirata, ami az MME tagjai térítésmentesen, postai úton kapnak kézhez. A lap az MME tevékenységét, aktuális híreit bemutató írások mellett elsősorban madártani cikkeket közöl.

A Magyar Madártani Egyesületet (MME) 1974-ben hozta létre 200 alapító tag, a Természetvédelmi kiegészítés a nevünkbe csak később, 1990-ben került be. Az MME hazánk, és Közép-Kelet-Európa legnagyobb, 10.000 tagot számláló, politikától független társadalmi szervezete.

A dürgő túzok kakas ...

Duna-Dráva Nemzeti Park áprilisi programjai 2010. Április 09.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság áprilisban is színes programokkal várja a nagyközönséget.

Április 10.
Négy évszak a Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzetben – természetfotós gyakorlat
Maximális csoportlétszám 20 fő, előzetes jelentkezés szükséges! Az időpontról és a találkozás helyéről a túra előtt néhány nappal kapnak értesítést a jelentkezők.

Kökörcsin túra az Aggteleki Nemzeti Parkban 2010. Április 07.

Az Aggteleki Nemzeti Park szeretettel vár minden érdeklődőt 2010. április 17-én (szombaton) a Kökörcsintúrára!
A túra de. 10 órakor indul a szinpetri malomtól.

A túra során a résztvevők leánykökörcsinekben gyönyörködhetnek a Szőlőhegyen, a vaddisznók életének nyomaira bukkanhatnak, borzvárat fedezhetnek fel. Fakultatív programként megtekinthetik a Nagy-Kopolya-forrást és a szinpetri templomot.

Március 12-én megnyíltak a BFNP bemutatóhelyei 2010. Április 07.

Elkezdődött a szezon a Balaton-felvidéki Nemzeti Park bemutatóhelyein. Március 12-én nyitott Salföldön a Major, Zircen az Arborétum, a Szentgáli-kőlik, Bakonybélben az Erdők Háza, Zalaszántón a Kotsy-vízimalom. A Tapolcai-tavasbarlang ettől a naptól egészen október végéig minden nap nyitva tart. Az év minden napján látogatható Kápolnapusztán a Bivalyrezervátum, a Hegyestű Geológiai Bemutatóhely, valamint előzetes bejelentkezéssel a Csodabogyós-barlang.

További információk a http://www.bfnp.hu/magyar/oldalak/bemutatohelyek/ weboldalon találhatók.

A március havi pályázat eredményei 2010. Április 01.

A Varázslatos Magyarország első, március havi pályázata lezárult. Nagyon köszönjük a bizalmatok, a színvonalas természetfotókat, sok szeretettel gratulálunk minden pályázónak a beküldött természetfotókért és a további pályázatokhoz sikerekben gazdag, varázslatos évet kívánunk! A nyertes természetfotókért járó díjakat április közepéig juttajuk el a pályázókhoz!

A március havi pályázat eredményei:
1. Máté Bence - Repülő hal
2. Daróczi Csaba - Szélplasztika

Az április havi pályázat díjai 2010. Március 31.

Az április havi természetfotós pályázaton 15 díj kerül kiosztásra a következők szerint:

Április havi pályázat díjai (oklevél mellett):
1. Nettó 40.000 Ft
2. Profi természetfotós lessátor az FSN Vadász Kft. felajánlásával

Hamarosan indul az április havi pályázat! 2010. Március 29.

Pályázóinknak köszönhetően az alábbiak szerint változtattuk meg az április havi pályázati kiírást és támogatónknak köszönhetően a díjak is változtak (az alábbiakban csak a változásokat soroljuk fel, a teljes pályázati kiírás és a díjak április 1-től látható a fotópályázat menüpontban):

-nagy felbontású tiff állományból készült kisméretű, sRGB színprofilban elkészített hosszabbik oldalán fekvő képnél 1400, álló képnél 1000 pixeles JPEG fájl, maximális minőség (Adobe Photoshop legalább jpeg 10-nek megfelelő tömörítés - ajánlott 12-es),

-a ...

Töltsd velünk a FÖLD ÓRÁJÁT! 2010. Március 24.

Kapcsold le a Föld Óráján a villanyt otthonodban, és kapcsold le Budapest fényeit a WWF-fel! Hozz dobot, de fakanál és fedő is jó lesz. Dobolj velünk egy órát. A Föld egy órát jól érzi magát - érezd magad jól te is velünk!

Gyere, és töltsd velünk a Föld Óráját! Várunk szombat este 8 órakor a budai vár Savoyai teraszán, töltsd velünk ezt a 60 percet! A közös visszaszámlálás után együtt lekapcsoljuk Budapest fényeit, majd egy fergeteges dob-partit tartunk!

Ha van dobod, hozd magaddal, ha nincs, bármilyen erre alkalmas eszköz megteszi, legyen az fazék, fakanál, cintányér. ...

Tél végi sas-számbavétel a Hortobágyon 2010. Március 21.

2010. március 3-án zajlott a HNPI működési területein a 2009-2010-es téli időszak utolsó sas szinkron – megfigyelési akciója. A szerdai napon a Természetvédelmi Őrszolgálat tagjai néhány önkéntessel és más kollégával kiegészülve járták be a működési terület jelentős részét. Ki-ki az előzetesen számára kiosztott területrészeket vizsgálta át sasok után kutatva. A szinkron megfigyelések során elsősorban a madarak táplálkozó területei kerültek górcső alá, mert a hatalmas területeken az éjszakázó helyek nagy száma miatt az esti „behúzó” egyedek számlálása kevésbé hatékony. A szomszédos ...

Duna-Dráva Nemzeti Park hírei 2010. Március 21.

Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott Löffler Attila, a DDNPI munkatársa
Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter a március 15-i állami ünnep alkalmából köztársasági elnöki kitüntetéseket és miniszteri elismerő okleveleket adott át Budapesten március 12-én. Szabó Imre Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott Löffler Attilának, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság állattenyésztési referensének, az őshonos állatállomány megőrzése, az állattartó-telepek fejlesztése érdekében végzett munkájáért.

Újabb fajokkal bővült a Vadonleső program
A program ...

első | utolsó       ...  25  26  27  28  29     
Látogassa meg támogatóinkat is!