Varázslatos Magyarország

2019-es híreink
November
Október
Szeptember
Augusztus
Július
Június
Május
Április
Március
2018-as híreink
December
November
Október
Szeptember
Augusztus
Július
Június
Május
Április
Március


Hírek, hírlevél

Iratkozz fel a Varázslatos Magyarország hírlevelére!

Ne maradj le híreinkről, vedd igénybe havonta küldött ingyenes hírlevél szolgáltatásunkat. Neved és e-mail címed megadásával elküldjük a havi friss híreket összegyűjtve e-mail-ben, ráadásul a Varázslatos Magyarország egyéb fontos újdonságairól, kiállításokról és akciókról is azonnal értesülhetsz.


Név:
E-mail cím:
első | utolsó       ...  28  29  30  31  32     

Az április havi pályázat díjai 2010. Március 31.

Az április havi természetfotós pályázaton 15 díj kerül kiosztásra a következők szerint:

Április havi pályázat díjai (oklevél mellett):
1. Nettó 40.000 Ft
2. Profi természetfotós lessátor az FSN Vadász Kft. felajánlásával

Hamarosan indul az április havi pályázat! 2010. Március 29.

Pályázóinknak köszönhetően az alábbiak szerint változtattuk meg az április havi pályázati kiírást és támogatónknak köszönhetően a díjak is változtak (az alábbiakban csak a változásokat soroljuk fel, a teljes pályázati kiírás és a díjak április 1-től látható a fotópályázat menüpontban):

-nagy felbontású tiff állományból készült kisméretű, sRGB színprofilban elkészített hosszabbik oldalán fekvő képnél 1400, álló képnél 1000 pixeles JPEG fájl, maximális minőség (Adobe Photoshop legalább jpeg 10-nek megfelelő tömörítés - ajánlott 12-es),

-a ...

Töltsd velünk a FÖLD ÓRÁJÁT! 2010. Március 24.

Kapcsold le a Föld Óráján a villanyt otthonodban, és kapcsold le Budapest fényeit a WWF-fel! Hozz dobot, de fakanál és fedő is jó lesz. Dobolj velünk egy órát. A Föld egy órát jól érzi magát - érezd magad jól te is velünk!

Gyere, és töltsd velünk a Föld Óráját! Várunk szombat este 8 órakor a budai vár Savoyai teraszán, töltsd velünk ezt a 60 percet! A közös visszaszámlálás után együtt lekapcsoljuk Budapest fényeit, majd egy fergeteges dob-partit tartunk!

Ha van dobod, hozd magaddal, ha nincs, bármilyen erre alkalmas eszköz megteszi, legyen az fazék, fakanál, cintányér. ...

Tél végi sas-számbavétel a Hortobágyon 2010. Március 21.

2010. március 3-án zajlott a HNPI működési területein a 2009-2010-es téli időszak utolsó sas szinkron – megfigyelési akciója. A szerdai napon a Természetvédelmi Őrszolgálat tagjai néhány önkéntessel és más kollégával kiegészülve járták be a működési terület jelentős részét. Ki-ki az előzetesen számára kiosztott területrészeket vizsgálta át sasok után kutatva. A szinkron megfigyelések során elsősorban a madarak táplálkozó területei kerültek górcső alá, mert a hatalmas területeken az éjszakázó helyek nagy száma miatt az esti „behúzó” egyedek számlálása kevésbé hatékony. A szomszédos ...

Duna-Dráva Nemzeti Park hírei 2010. Március 21.

Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott Löffler Attila, a DDNPI munkatársa
Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter a március 15-i állami ünnep alkalmából köztársasági elnöki kitüntetéseket és miniszteri elismerő okleveleket adott át Budapesten március 12-én. Szabó Imre Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott Löffler Attilának, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság állattenyésztési referensének, az őshonos állatállomány megőrzése, az állattartó-telepek fejlesztése érdekében végzett munkájáért.

Újabb fajokkal bővült a Vadonleső program
A program ...

Őrségi Nemzeti Park 2010 évi programjai 2010. Március 15.

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság 2010 évben is színes programokkal várja a nagyközönséget.

Március 27. „Gyümölcsoltó Boldogasszony nyomában...”
Április 3. Természet- és történelemtúra
Április 3–4. Gasztronómiai napok Pityerszeren I.

Duna-Dráva Nemzeti Park márciusi programjai 2010. Március 15.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság március második felében is színes programokkal várja a nagyközönséget.

Március 16-án a Földrajzi Felfedezők előadássorozatán Sass Flóra és Teleki Sámuel életével és utazásaival lehet megismerkedni.
Március 27-én Sikondán békamentésre várjuk a gyermekeket és a felnőtteket.
Március 26-án Pécsett, a Tettye Oktatási Központban, 27-én Kölkeden a Fehér Gólya múzemumban húsvétváró kézműves foglalkozás lesz.

Hortobágyi Látogatóközpont 2010. Március 10.

Hortobágyi Nemzeti Park Látogató- és Oktatóközpont
4071 Hortobágy, Petőfi tér 13.
Tel./Fax: 00 36 52 589-321, Tel.: 00 36 52 589-000
E-mail:info@hnp.hu

Békamentés Sikondán 2010. Március 10.

Békamentés Sikondán - 2010. március 27. (MÓDOSÍTOTT IDŐPONTBAN!)

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság rendezvénye. Mivel a tavasz „kissé várat magára”, a programot az eredetileg tervezett március huszadikai időponthoz képest egy héttel később rendezzük meg.

Kedves Barátaink!

A pályázatra feltöltött képekről... 2010. Március 02.

A pályázatra feltöltött természetfotók a galériában csak a közönségszavazás kezdetétől láthatók illetve lesznek nyílvánosak!

"A közönségszavazás minden hónapban a „technikai előszűrést” (minden hónap 20.-a után kb. 1-2 napot vesz igénybe) követően kezdődik és minden hónap utolsó napjáig tart."

első | utolsó       ...  28  29  30  31  32     
Látogassa meg támogatóinkat is!