Rólunk

A Varázslatos Magyarország világa

A Varázslatos Magyarország világa 

Természetfotózás

 Az ország természetfotósainak ezreit megmozgató Varázslatos Magyarország immáron tíz éve arra biztatja az embereket, hogy menjenek ki a természetbe, és örökítsék meg nemzeti parkjaink élővilágát. A képek által a VM ablakot nyit az ország természeti csodáira azok számára is, akik kevésbé ismerik e világot. 

A fotópályázatra egész éven át, változatos témákban lehet nevezni a tájképektől az állatok viselkedését bemutató képeken át egészen az absztrakt ábrázolásig. A munkákat havonta egy szakmai zsűri értékeli, s a legszebb alkotásokat a VM évente egy gyönyörű fotóalbumban, illetve egy nagy volumenű kiállításon tárja a közönség elé.

 

Természetvédelem

A Varázslatos Magyarország nem csupán felhívja a figyelmet a természet értékeire, de cselekvő módon is tesz érte. Akár egy leesett madárfészket visszahelyezve is jótékony folyamatokat indíthatunk el, melyek hatása elérhet akár az óceánokig is! A VM „Ma egy fészek, holnap az óceán!” akció-sorozatában természetbarát és fotós közösségét arra invitálja, hogy az ország nemzeti parkjait járva olyan természetvédelmi feladatokat lássanak el, melyekkel hozzájárulnak a helyi növény- és állatvilág életének egyensúlyához. Miközben egy dolgos napot töltünk a természetben, bebarangoljuk nemzeti parkjaink varázslatos tájait is.

 

VM magazin: ablak a fotózás és a természet világára

Hogy a Varázslatos Magyarország csodálatos természetfotóiban minél többen gyönyörködhessenek, és a természetvédelemmel kapcsolatos tudás az ország minden otthonába hazavihető legyen, a VM megalkotta fotós és természetvédelmi magazinját. A lap szakmai körültekintéssel foglalkozik olyan témákkal, melyek érdekelhetik mindazokat, akik számára fontos, hogy minél többet tudjanak és tehessenek a minket körülvevő természetért. A negyedévenként megjelenő prémium magazin cikkei elismert tudósok, természetvédelmi szakemberek és fotósok tollából születnek, és szinte teljesen a VM-pályázók és -szerzők képeivel illusztráltak, ráadásul a kiadvány karbonsemleges nyomdai gyártással készül. 

Az olvasó a vm-magazin.hu online hírportálon pedig naponta értesülhet a fotózás és természet világában történő legaktuálisabb hírekről. 

 

Fajbook

Napjaink „Lutra-albuma” a VM és Máté Bence természetfotós saját fejlesztésű fajmeghatározó versenye, melyen nem csak profi fotósok pályázhatnak. A versenyzőket arra buzdítjuk, hogy az állatvilág gazdag palettájából válogatva minél több állatfajt fotózzanak le, s képeiket töltsék fel fajlistájukra. Ehhez szakértői segítséget is adunk, így a fotósok a játék alatt maguk is igazi biológusokká válhatnak!