Varázslatos Magyarország – minden, ami természet!

Varázslatos Magyarország – minden, ami természet!

Természetfotózás

A Varázslatos Magyarország az ország legizgalmasabb természetfotó pályázata és szakmai platformja, küldetése az, hogy a természetfotók által ablakot nyisson az ország nemzeti parkjainak természeti kincseire, s ezáltal felhívja a figyelmet a természetvédelem fontosságára.

A fotósok kilenc hónapon át versenyeznek egymással, az év minden szakában kint vannak, és fotóznak a természetben, majd munkáik legjavát mutatják be a szakmai zsűrinek, hogy ők kerülhessenek a fotós ranglista élére. A nemzetipark-igazgatóságok szakmai felügyeletét ellátó Agrárminisztérium ajánlásával a VM megalapította A magyar természetfotó nagydíját. A díj annak elismerése, hogy az alkotó egyévnyi kemény munkával és tehetsége folytonos bizonyításával kiérdemelte a pályázat legjobbjának járó helyet.

Minden évad legszebb képeiből egy gyönyörű fotóalbum és egy nagy volumenű kiállítás készül, melyet a nagyközönség az ország rangos kiállítóhelyein csodálhat meg.

 

Természetvédelem

A VM a „Ma egy fészek, holnap az óceán!” természetvédelmi akció-sorozatában természetbarát és fotós közösségét arra invitálja, hogy az ország nemzeti parkjait járva olyan természetvédelmi feladatokat lássanak el, melyekkel hozzájárulnak a helyi növény- és állatvilág életének egyensúlyához. Miközben egy dolgos napot töltünk a természetben, bebarangoljuk nemzeti parkjaink varázslatos tájait is.

A félévenként megjelenő nyomtatott Varázslatos Magyarország fotós és természetvédelmi magazin országunk természeti értékeit mutatja be elismert természetvédelmi szakértők és kiemelkedő természetfotósok munkáin keresztül, vm-magazin.hu hírportál pedig a természet világának legaktuálisabb híreit naponta gyűjti össze és tárja a közönség elé.

A Fajbook a VM és Máté Bence természetfotós saját fejlesztésű fajmeghatározó versenye, ami a versenyzőket arra buzdítja, hogy az állatvilág gazdag palettájából válogatva minél több állatfajt fotózzanak le, s képeiket töltsék fel fajlistájukra. A Varázslatos Magyarország már a zene szárnyain is röpteti üzenetét, a VM dalaiban neves előadóművészek hívják fel a figyelmet a természetfotózás szépségeire és a természetvédelem fontosságára.