Kovács Norbert

Kovács Norbert

Felhasználó

http://kovacsnorbert.hu

Regisztráció dátuma 2010.03.01.

Képet töltött fel 184

Pályázaton vett részt 115

Település Szeged

Ország Magyarország

1983-ban születtem Szegeden, ahol családommal jelenleg is élek. Gyerekkoromban nagy hatással voltak rám David Attenborough könyvei és a tévében látott természetfilmjei, amiket később videókazettáról sokszor néztem újra. Talán ennek is köszönhető, hogy fotóim fő témái az állatok.
Első, kompakt fényképezőgépemmel a Szegedet körülvevő töltés erdősávját jártam lepkék, szitakötők, növények megörökítése céljából. A nagyobb zoomtartomány érdekében pár évvel később ezt bridge gépre cseréltem le, amivel már a Kiskunsági Nemzeti Park által szervezett túrákon kattintgattam és hajnalonta a Fehér-tó határában lévő vadászleseken ülve vártam, hátha elcsípek egy tóról kirepülő madarat vagy legelésző őzet. Lenyűgözött a kirándulásokon látott madárvilág sokszínű változatossága és egyre inkább ebbe az irányba fordítottam az objektívemet.
Az alapokat így próbáltam elsajátítani, de éreztem hogy a képeim nem érik el azt a szintet amit szeretnék. A természetfotós weboldalakon látott fényképek minőségét csak komolyabb fényképezőgéppel és objektívvel lehetne megközelíteni, így alapos információgyűjtés után végül én is tükörreflexes felszerelésre váltottam.
A minőségi ugrás meghozta a kellő hatást és még nagyobb lelkesedéssel mélyültem el egy teljesen új világban. Minden alkalmat próbálok megragadni, legyen az kirándulás vagy családi nyaralás, hogy megörökítsem a körülöttem lévő természet egy pillanatát.
A fotózás számomra a teljes kikapcsolódás, elvonulás a hétköznapok zajától. Nagy öröm számomra, hogy ebből az érzésből, látásmódból már sikerült átadnom fiamnak és keresztfiamnak is.

Itt fotóztam:

Varázslatos Magyarország madarai 2021. április: 2 . helyezett
Varázslatos Magyarország madarai 2020. augusztus: 2 . helyezett
Varázslatos Magyarország madarai 2020. június: 3 . helyezett
Varázslatos Magyarország madarai 2020. június: 2 . helyezett
Varázslatos Magyarország madarai 2020. május: 1 . helyezett
Varázslatos Magyarország egyéb állatai 2020. április: 1 . helyezett
Ember a természetben 2016. november: 3 . helyezett