A tihanyi Gejzír-kúpok felszabadítása Ma egy fészek, holnap az óceán!

A tihanyi Gejzír-kúpok felszabadítása szeptember 2.

Ismét elvarázsolt bennünket hazánk természeti szépsége! Tihanyban jártunk a VM természetvédelmi önkéntes csapatával, ahol természetbarátaink a hőséggel dacolva óriási kitartással azon dolgozott, hogy a Félsziget Gejzír-kúpjain az őshonos növények teret kaphassanak az elburjánzott cserjék helyén. Délután a nyugati gerincnek vettük az irányt, ahonnan madártávlatból fotózhattuk a Félsziget gyönyörű belső tavait, majd megcsodálhattuk a Balaton felett lenyugvó napot.
Ismét egy különleges és hasznos napot tölthettünk együtt, köszönjük a Balaton-felvidéki Nemzeti Parknak a lehetőséget, az önkénteseknek a munkáját!

 

FELHÍVÁS

Ma egy fészek, holnap az óceán! 
Balaton-felvidéki Nemzeti Park, 2019. augusztus 10.

Te is hozzájárulhatsz lélegző bolygónk egészségének megóvásához, a globális változáshoz azonban lokális cselekedetre van szükség! Ha egy madárfészket visszahelyezve a madárpopuláció életben maradását segítjük, olyan jótékony folyamatot indíthatunk el, amely elérhet akár az óceánokig is. A VM arra invitálja a természetszerető és fotós közösséget, hogy saját környezetében, hazánk természeti értékeinek megóvásával járuljon hozzá globális környezetünk védelméhez. Tartsatok velünk Magyarország nemzeti parkjaiba, ahol munkánkkal segítjük a helyi állat- és növényvilágot, majd elmerülünk a természetfotózásban. 

Hogyan? 
Ezúttal a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban, Tihanyban a Gejzírmező hévforrás-kúpjait szabadítjuk meg a túlburjánzott cserjéktől, hogy utat adjunk a többi növény friss hajtásainak. Elfogyasztunk egy finom est-ebédet a Szarkádi-dűlő egyik rejtett borospincéjének árnyékában, majd a Félsziget nyugati gerincének vesszük az irányt, hogy onnan készítsünk csodálatos tihanyi tájképeket a lenyugvó nap súroló fényében. A fotózáshoz saját gép szükséges. 

Részletes program:
11:00-11:30 gyülekező a tihanyi Levendula Ház Látogatóközpont parkolójában (Tihany, Major u. 67, 8237)
11:30-12:30 kocsival felvonulás a Szarkádi-dűlöre, boros pince táborhelyünkhöz, bemutatkozás
12:30 – 15:00 séta a Gejzírmező hévforrás-kúpjaihoz, cserjeirtási munkák 
15:00 – 17:00 visszaút a táborhelyünkre, bográcsos est-ebéd
17:00 -19:30 út a Félsziget nyugati gerincéhez, fotózás naplementéig 

Hogy a természet rendjét ne bolygassuk meg, az akcióra limitált létszámban tudjuk fogadni a résztvevőket, így a jelentkezés sorrendjében beérkezett első 20 fő kerülhet be!
Jelentkezz minél hamarabb, hogy bekerülhess a programba! 

Jelentkezési határidő: 2019. augusztus 8.

Ha lemaradsz a programról, ne csüggedj, lemondás esetén a sorrendben következő jelentkező esélyes a részvételre. 

*A program egész napos, nem bontható, így a teljes napi részvételedre számítunk.
A nap folyamán álló- és mozgóképek készülnek az akcióról és résztvevőkről, amelyeket a VM a későbbiekben saját promóciós céljaira használhat fel, jelentkezéseddel beleegyeztél ezek felhasználásába.