Időutazás a 800 éves kolostor árnyékában - meditáció 200 ló között Ma egy fészek, holnap az óceán!

Időutazás a 800 éves kolostor árnyékában - meditáció 200 ló között július 10.

A „Ma egy fészek, holnap az óceán!” önkéntes csapata Aggteleken járt, ahol 800 évet utaztunk vissza az időben, és egy igazán különleges helyet, a Martonyi Pálos Templom és Kolostorrom környékét és forrás pihenőhelyét tisztítottuk meg. Délután fogatokra szállva látogattuk meg a Gergés-tetőn békésen legelésző Hucul Ménest. Nemcsak a táj, de a lovak is elvarázsoltak minket szépségükkel, kedvességükkel, és ahogyan egyik részvevőnk mondta: „…tán megint többet kaptunk mint adtunk...” Köszönjük önkénteseink áldozatos munkáját, az Aggteleki Nemzeti Park (https://anp.hu/) szíves közreműködését 

Köszönjük önkénteseink áldozatos munkáját, az Aggteleki Nemzeti Park szíves közreműködését!

 

FELHÍVÁS

Ma egy fészek, holnap az óceán!

Aggteleki Nemzeti Park, 2019. június 29.

Te is hozzájárulhatsz lélegző bolygónk egészségének megóvásához, a globális változáshoz azonban lokális cselekedetre van szükség! 
Az idén 10 éves születésnapját ünneplő Varázslatos Magyarország természetfotós és természetvédelmi projekt arra invitálja a természetszerető és fotós közösséget, hogy saját környezetében, hazánk természeti értékeinek megóvásával járuljon hozzá globális környezetünk védelméhez. Ha egy madárfészket visszahelyezve a madárpopuláció életben maradását segítjük, olyan jótékony folyamatot indíthatunk el, amely elérhet akár az óceánokig is.

Hogyan? 
2019. június 29-én találkozzunk az Aggteleki Nemzeti Parkban, ahol a Martonyi Kolostor forrásának tisztítására és pihenőhelyének karbantartására vállalkozunk. Délután a Gergés-tetőre látogatunk ki lovasfogattal, ahol a fennsíkon a Jósvafői Hucul Ménesben készíthetünk különleges fotókat az ősi magyar lófajta életéréről és környezetéről.  Keresztesi Péter természetvédelmi őr lesz kalauzunk aznapi munkánkban és a helyi környezetismeretünk gyarapításában, a fotós workshopot pedig Szilágyi Attila természetfotós tartja nekünk. 

Részletes program:
10:00 – 10:30 Gyülekezés Martonyiban
10:30 – 11:00 Transzfer terepjáróval a forráshoz
11:00 – 13:00 Martonyi Kolostor forrás pihenőhelyének karbantartása (forrás tisztítás, padok, asztalok rendezése), és a Martonyi Háromhegyi Pálos templom és kolostorrom meglátogatása
13:00 – 14:00 ebéd: a forrás pihenőnél bográcsban főtt babgulyás
14:00 – 15:30 Jósvafő: kávézás, fagyizás, falu-nézés, Tengerszem-tó meglátogatása (szabad program)
15:30 – 16:15 Kúria Hucul Lovasbázisról (Jósvafő, Táncsics u.1.) lovasfogatozás a Gergés-tetőre a Hucul méneshez
16:15 -18:00 Fotós workshop a Hucul ménesnél és a környéken
18:00 – 18:45 Visszaút Jósvafőre a fogatokkal

Határidő: 2019. június 27.

Hogy a természet rendjét ne bolygassuk meg, az akcióra limitált létszámban tudjuk fogadni a résztvevőket, így a jelentkezés sorrendjében beérkezett első 20 fő kerülhet be!

*A program egész napos, nem bontható, így a teljes napi részvételedre számítunk.
A nap folyamán álló- és mozgóképek készülnek az akcióról és résztvevőkről, amelyeket a VM a későbbiekben saját promóciós céljaira használhat fel, jelentkezéseddel beleegyezel ezek felhasználásába.