Máté Bence odúi a börzsönyi madárcsaládoknak Ma egy fészek, holnap az óceán!

Máté Bence odúi a börzsönyi madárcsaládoknak június 24.

Az idei első „Ma egy fészek, holnap az óceán!” természetvédelmi programunkon a Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közösségének tagjai látogattak el a Duna-Ipoly Nemzeti Parkba. Selmeczi Kovács Ádám tájegységvezető kalauzolt bennünket a madarak világába, megtudhattuk tőle, hogy miért különlegesek Máté Bence világhírű természetfotósunk odúi és milyen madarak fognak fészkeli bennük. Délután Potyó Imre, a VM győztes természetfotósa hívta fotós kalandra a résztevőket.

 

FELHÍVÁS

Egy nap a természetvédelem jegyében
Duna-Ipoly Nemzeti Park, 2021. június 15.  

Teremts otthont madárcsaládok részére a Varázslatos Magyarországgal! 

A Varázslatos Magyarország a Lenergy Magyarország cégcsoport tagjaként, az ország legnagyobb természetfotó pályázata és természetvédelemi programja. A „Ma egy fészek, holnap az óceán!” akció sorozatában az ország nemzeti parkjait járja be és olyan természetvédelmi feladatokat végez el, amelyre a parkoknak égető szüksége van. Az élővilág segítése mellett a természetvédelmi szakemberek kalauzolásában a résztvevők megismerkedhetnek a természet világával is. 

Az MVÜK és VM arra invitálja a tagokat, hogy töltsünk el együtt egy dolgos napot a Duna-Ipoly Nemzeti Park szívében, és teremtsünk új otthonokat madárcsaládok számára. A VM egykori versenyzője, most már kollégája, a világhírű természetfotós Máté Bence által megálmodott speciálisan tervezett, organikus odúit fogjuk kihelyezni a Börzsöny erdeiben, majd a háromszoros VM győztes, az Év természetfotósa Potyó Imre fog minket fotós kalandra hívni.

A program:
9:30 - 10:00 - Gyülekező a Hiúz Háznál, Szokolyán, majd közös kivonulás az oduzás helyszínére
10:00 -12:00 – Természetvédelmi munka: oduk kihelyezése 
12:00 -13:00 – Ebéd: helyben főtt bográcsgulyás a Hiúz Háznál
13:00 -15:00 - Természetjárás, természetfotózás Potyó Imre természetfotóssal 

* A nap folyamán álló- és mozgóképek készülnek az akcióról és résztvevőkről, amelyeket a VM a későbbiekben természetvédelmi célokra használhat fel, jelentkezéseddel beleegyeztél ezek felhasználásába.