Odú építés és túzok les Dévaványán Ma egy fészek, holnap az óceán!

Odú építés és túzok les Dévaványán szeptember 17.

Természetvédő és fotós barátainkkal az ősz első hétvégéjét a Körös-Maros Nemzeti Parkban töltöttük, ahol odúkat készítünk énekesmadarak számára, hogy tavasszal új otthonokban tudjanak költeni! Délután nyakunkba vettük a vidéket, és túzokok nyomába eredtünk. Találkozhattunk épp cseperedő túzok fiókákkal, este pedig meglestük a kékvércsék gyülekezőjét a lemenő napban.

Köszönjük az önkéntesek munkáját és a Körös-Maros Nemzeti Park munkatársainak egész napos segítségét és kalauzolását!

 

FELHÍVÁS 

Varázslatos Magyarország „Ma egy fészek, holnap az óceán!”
Körös-Maros Nemzeti Park, 2020. szeptember 5.

Te is hozzájárulhatsz lélegző bolygónk egészségének megóvásához, a globális változáshoz azonban lokális cselekedetre van szükség! Ha egy madárfészket visszahelyezve a madárpopuláció életben maradását segítjük, olyan jótékony folyamatot indíthatunk el, amely elérhet akár az óceánokig is.

Hogyan?
Az ősz első hétvégéjén odúkat készítünk Dévaványán, hogy előkészítsük a jövőre kikelő énekesmadarak otthonát a Körös-Maros Nemzeti Parkban! A VM támogatásával és a Ti munkátok segítségével minél több odút igyekszünk megépíteni, hogy a nemzeti park munkatársai ezekkel az új otthonokkal várhassák a jövőre fészkelő énekesmadarakat. A délelőtti munkát kipihenve, ebéd után betekintést nyerhetünk a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság túzokvédelmi tevékenységébe és a terepviszonyoktól függően megnézhetjük az idei repatriációban részt vevő túzokokat is. Az esti órák fele közelegvén pedig nemcsak gyönyörködhetünk a kék vércsék gyülekezésében, de akinél fényképezőgép van, lencsevégre is kaphatja őket.

A nap során természetvédelmi szakértőnk és kísérőnk Ezer Ádám ökoturisztikai ügyintéző lesz.

A munka könnyű fizikai munka lesz, a nap séta része egyenes talajon, maximum 3km távolságon fog zajlani. A fotózáshoz saját gép szükséges.
Hogy a természet rendjét ne bolygassuk meg, az akcióra limitált létszámban tudjuk fogadni a résztvevőket, így a jelentkezés sorrendjében beérkezett első 25 fő kerülhet be!
Jelentkezz minél hamarabb, hogy bekerülhess a programba!
Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 3.

Ha lemaradsz a programról, ne csüggedj, lemondás esetén a sorrendben következő jelentkező esélyes a részvételre.

*A nap folyamán álló- és mozgóképek készülnek az akcióról és résztvevőkről, amelyeket a VM a későbbiekben természetvédelmi céljaira használhat fel, jelentkezéseddel beleegyezel ezek felhasználásába.