Tavak vidéke napfényben, szélben… Ma egy fészek, holnap az óceán!

Tavak vidéke napfényben, szélben… október 11.

Az ország egyik legszebb vidékén, a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban kalandoztunk természetbarátainkkal. A szeles, de csodaszép napfényes őszi napon a Fertő szikes tavainak tanösvénye mentén segítettünk felújítani egy hidat és menedékházat, majd távolból s közelből megtekintettük a helyi élővilágot!

Köszönjük az önkéntesek munkáját, és a Fertő-Hanság Nemzeti Parknak, hogy ott tölthettünk egy szép napot!

 

FELHÍVÁS

Varázslatos Magyarország „Ma egy fészek, holnap az óceán!” 
Fertő-Hanság Nemzeti Park, 2020. október 3. 

Tarts velünk a Fertő szikes tavaihoz, szépítsük meg együtt a tanösvényt és környezetét! 


Te is hozzájárulhatsz lélegző bolygónk egészségének megóvásához, a globális változáshoz azonban lokális cselekedetre van szükség! Ha egy madárfészket visszahelyezve a madárpopuláció életben maradását segítjük, olyan jótékony folyamatot indíthatunk el, amely elérhet akár az óceánokig is.

Hogyan?
Október első hétvégéjén a Fertő-Hanság Nemzeti Parkba látogatunk, a Sziki őszirózsa tanösvény kilátóinak karbantartását, festését végezzük el, valamint a kilátó környezetének szezon utáni rendbetételét.
A helyi vendéglátást élvezve, munkát kipihenve természetvédelmi szakértőnk segítségével kirándulunk a Fertő szikes tavai mentén, ahol reményeink szerint nemcsak megismerhetjük a helyi élővilágot, de bőven akad fotóstéma is azok számára, akik fényképezőgépet hoznak magukkal.  


Hogy a természet rendjét ne bolygassuk meg, az akcióra limitált létszámban tudjuk fogadni a résztvevőket, így a jelentkezés sorrendjében beérkezett első 25 fő kerülhet be! 


Jelentkezési határidő: 2020. október 1.
Ha lemaradsz a programról, ne csüggedj, lemondás esetén a sorrendben következő jelentkező esélyes a részvételre.


*A nap folyamán álló- és mozgóképek készülnek az akcióról és résztvevőkről, amelyeket a VM a későbbiekben természetvédelmi céljaira használhat fel, jelentkezéseddel beleegyezel ezek felhasználásába. A program pontok kezdetének ideje változhat az időjárás függvényében.