Új otthonok vércsecsaládok számára Ma egy fészek, holnap az óceán!

Új otthonok vércsecsaládok számára június 28.

Fantasztikus napot tudhatunk magunk mögött a „Ma egy fészek, holnap az óceán!” fotós és természetvédelmi akció első eseményével! Az ország változatos pontjairól természetbarátok és fotósok gyűltek össze az év legmelegebb napján a Hortobágyi Nemzeti Parkban, ahol a tűző nap ellenére is óriási lelkesedéssel kék vércse és szalakóta odúkat épített, majd helyezett ki a csapat. A nap második felében a fotósok egy dzsipen több helyszínt meglátogatva készítettek pusztai természetfotókat és kipróbálták a Varázslatos Magyarország profi fotós felszereléseit.

Köszönjük a résztvevőknek, hogy otthont teremtettek több madárcsaládnak, valamint köszönet a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságnak a lehetőségért!

FELHÍVÁS

Ma egy fészek, holnap az óceán!

Hortobágyi Nemzeti Park, 2019. június 8.

Te is hozzájárulhatsz lélegző bolygónk egészségének megóvásához, a globális változáshoz azonban lokális cselekedetre van szükség!

Az idén 10 éves születésnapját ünneplő Varázslatos Magyarország természetfotós és természetvédelmi projekt arra invitálja a természetszerető és fotós közösséget, hogy saját környezetében, hazánk természeti értékeinek megóvásával járuljon hozzá globális környezetünk védelméhez. Ha egy madárfészket visszahelyezve a madárpopuláció életben maradását segítjük, olyan jótékony folyamatot indíthatunk el, amely elérhet akár az óceánokig is.


Hogyan?

június 8-án találkozzunk a Hortobágyi Nemzeti Parkban, ahol a kék vércsék és szalakóták költését segítjük azzal, hogy odúkat építünk nekik, majd a fákra helyezzük őket. Szilágyi Attila természetvédelmi őr és természetfotós lesz kalauzunk aznapi munkánkban. A fotózáshoz saját gép szükséges, de kipróbálhatjátok a VM speciális gépeit, objektíveit is.

Részletes program:

10:00 – 10:30 Gyülekezés

10:30 – 12:30 Odú készítés

12:30 – 14:00 Ebéd: bográcsban készült hortobágyi slambuc

14:00 – 16:00 Odúk kihelyezése az erdőben

16:00 – 19:00 Természetfotózás workshop a Pusztában


Határidő: 2019. május 31.

Hogy a természet rendjét ne bolygassuk meg, az akcióra limitált létszámban tudjuk fogadni a résztvevőket, így a jelentkezés sorrendjében beérkezett első 15 fő kerülhet be!

Jelentkezz minél hamarabb, hogy bekerülhess a programba!

Ha lemaradsz a programról, ne csüggedj, lemondás esetén a sorrendben következő jelentkező esélyes a részvételre, és az év folyamán különböző nemzeti parkokban folyamatosan rendezzük meg az akciókat.

*A nap folyamán álló- és mozgóképek készülnek az akcióról és résztvevőkről, amelyeket a VM a későbbiekben saját promóciós céljaira használhat fel, jelentkezéseddel beleegyezel ezek felhasználásába.