Vadregényes tájak vizein evezett a VM természetvédő csapata Ma egy fészek, holnap az óceán!

Vadregényes tájak vizein evezett a VM természetvédő csapata október 4.

Az év utolsó természetvédelmi akcióján a Duna-Dráva Nemzeti Parkba látogattunk, ahol a borókás életét segítettük azzal, hogy megszabadítottuk a túlburjánzó növényzettől. Délután kenukba szállítunk, és a vadregényes tájjal körbevett Vén-Duna békés vizén eveztünk le a folyó egy kis szigetére, ahol kiélveztük az indián nyár lágy napsütésének utolsó sugarait. Ismét belátását nyerhettünk hazánk természeti szépségének egyik színterébe, és kivethettük részünket az ottani természet egyensúlyának fenntartásában.

Köszönjük a már visszajáró és az új csapattagoknak munkáját, a Duna-Dráva Nemzeti Parknak a lehetőséget.

 

FELHÍVÁS

Ma egy fészek, holnap az óceán! 
Duna-Dráva Nemzeti Park, 2019.szeptember 21.

Evezz velünk a Vén-Dunán, készíts közben gyönyörű vízi fotókat, és segítsd a helyi természeti értékek megóvását! 

Te is hozzájárulhatsz lélegző bolygónk egészségének megóvásához, a globális változáshoz azonban lokális cselekedetre van szükség! Ha egy madárfészket visszahelyezve a madárpopuláció életben maradását segítjük, olyan jótékony folyamatot indíthatunk el, amely elérhet akár az óceánokig is.
A VM arra invitálja a természetszerető és fotós közösséget, hogy saját környezetében, hazánk természeti értékeinek megóvásával járuljon hozzá globális környezetünk védelméhez. Tartsatok velünk Magyarország nemzeti parkjaiba, ahol munkánkkal segítjük a helyi állat- és növényvilágot, majd elmerülünk a természetfotózásban. 

Hogyan? 
Az év utolsó VM akcióján különleges programmal várunk Titeket! A Duna mentén töltjük napunkat, ahol természetvédelmi munkánkban a Kakasdi Borókás területét tisztítjuk meg, majd Baja-Dunafürdőn elfogyasztjuk finom bográcsban főtt kolbászos lecsó ebédünket. Innen kenukba szállunk, és egy körtúrát teszünk a Vén-Dunán, meglátogatjuk egy pici sziget élővilágát is. A kenutúra alatt a folyó közepéről, majd a szigeten is csodás vízi képeket készíthettek az érintetlen természetről. 
A nap során természetvédelmi szakértőnk és kísérőnk Varga Zsolt, őrszolgálat-vezető lesz. 

Részletes program:
9:30 - 10:00 Gyülekező: Kakasd falu központjában a Makovecz templomtoronynál, a kocsikat itt hagyjuk, innen terepjáróval folyamatosan felvisszük a résztvevőket a munka helyszínére
10:00 - 10:30 Bemutatkozás, majd séta a Kakasdi Borókáshoz (5 perces kényelmes út)
10:30 - 12:30 Kakasdi borókás - természetvédelmi munka: „őszi kertrendezés”, a terep téliesítése, megtisztítása (kisebb fák, cserjék kivágása, helyszín rendbetétele)
12:30 - 14:00 Visszaút az autókhoz, majd utazás kocsival Baja-Dunafürdőre (30-40perces autóút)
14:00 - 15:00 Ebéd: Baja-Dunafürdő pihenő részén, bográcsban készült kolbászos lecsó
15:00 - 17:00 Vízitúra és fotózás: kenuzás a Vén-Dunán, kikötünk egy szigeten, közben végig fotózási lehetőség, végül visszaevezés az autókhoz
17:00 - opcionális program: a Cserta-Duna partja mentén önálló fotózási lehetőség

A nap túra része könnyű, a munka azonban egy meredek löszfalon fog történni. A fotózáshoz saját gép szükséges.

Hogy a természet rendjét ne bolygassuk meg, az akcióra limitált létszámban tudjuk fogadni a résztvevőket, így a jelentkezés sorrendjében beérkezett első 20 fő kerülhet be!
Jelentkezz minél hamarabb, hogy bekerülhess a programba! 

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 19.

Ha lemaradsz a programról, ne csüggedj, lemondás esetén a sorrendben következő jelentkező esélyes a részvételre. 

*A program egész napos, nem bontható, így a teljes napi részvételedre számítunk.
A nap folyamán álló- és mozgóképek készülnek az akcióról és résztvevőkről, amelyeket a VM a későbbiekben saját promóciós céljaira használhat fel, jelentkezéseddel beleegyeztél ezek felhasználásába.