Varázslatos Magyarország fotókiállítás Strasbourgban Kiállítások és díjátadók

Varázslatos Magyarország fotókiállítás Strasbourgban június 1.

A Varázslatos Magyarország különleges felkérést kapott az Agrárminisztériumtól. Az Európa Tanács „Európa Táj Egyezményéről” szóló konferenciáján egy hazánk természeti szépségeit bemutató kiállítás került megrendezésre, melyhez a VM pályázóinak csodálatos tájfotóiból készítettek válogatást.

A rendezvénynek hagyományosan az Európa Tanács Strasbourgban (Council of Europe, Palais de l’Europe) ad helyet. A rendezvényen 39 ET tagállam, 2 megfigyelő ország és 21 nemzetközi szervezet volt jelen.

A konferencia programjai között található az Agrárminisztérium által készített tájfotókiállítás, mely a magyarországi tájakat mutatja be. A kiállítás megtekinthető az Európa Tanács épületében Strasbourgban. Összesen 40 fotó került be a tárlat anyagába, amelyeket a Varázslatos Magyarország az Agrárminisztériummal közösen válogatott. A látogatók megcsodálhatják országunk páratlan természeti pillanatait, a pusztai gémeskutat felette az Androméda-galaxissal, a ködbe burkolózott Badacsony jellegzetes lapos tetejét vagy épp egy őszi, ködös reggelt a tihanyi Külső-tónál.

Az Európai Táj Egyezményt az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága 2000. július 19-én fogadta el Strasbourgban, és 2000. október 20-án írták alá a szervezet tagállamai Firenzében azzal a céllal, hogy elősegítsék a tájvédelmet, valamint megszervezzék a nemzetközi együttműködést. Magyarország 2005-ben írta alá az Egyezményt. Célja az európai tájak minősége és sokfélesége által képviselt közös érték védelme, valamint, hogy hozzájáruljon a tájak vonatkozásában megvalósuló európai együttműködéshez. Ez az első olyan nemzetközi egyezmény, amely kizárólag a táj védelmével, kezelésével és továbbfejlesztésével foglalkozik. Az Európa Tanács Európa Táj Egyezményéről szóló – kétévenkénti – konferencia célja, hogy bemutassa az Európa Tanács tagállamai számára az egyezmény végrehajtása terén elért előrehaladást.

A kiállítás online is megtekinthető a következő linken: https://magicalhungary.com/exhibition/ vagy az alábbi galériában: