Számomra a jó természetfotó… – Tóth Zsolt Marcell természetfotós Havi természetfotós pályázat

Számomra a jó természetfotó… – Tóth Zsolt Marcell természetfotós szeptember 13.

Sorozatunkban az ország legnagyobb természetfotó pályázata, a Varázslatos Magyarország zsűritagjai beszélnek arról, hogy a szemükben mitől lesz jó egy természetfotó. Tóth Zsolt Marcell osztotta meg velünk gondolatait.

Tóth Zsolt Marcell még csak általános iskolás volt, amikor a túrázás és a természet felfedezése az élete része lett. Sokáig földrajztanárnak készült, gimnazistaként döntött úgy, hogy filmkészítéssel és televíziós műsorok gyártásával szeretne foglalkozni. Természetfilmesként tudja, hogy egy jó felvételhez vagy nagy szerencse vagy nagy szerencse és rengeteg cipekedés, várakozás, türelem kell, na meg óriási tűrőképesség a sikertelenség elviseléséhez. Az elmúlt, közel két és fél évtizedben rengeteg televíziós és filmes alkotásban dolgozott; számos televíziónál, filmprodukciónál. Úgy véli, a filmkészítés felelősség, hiszen lehetőségük van dokumentálni környezetüket s véleményükkel formálni az emberek szemléletét, ugyanakkor ez a munka a játék, a kísérletezés lehetőségét is kínálja.

Zsolt a pályázat filmes szakembere, aki a képeket mozgásban látja. Joggal vagyunk rá büszkék, az ország egyik legkiemelkedőbb természetfilmese, aki a „Mozgásban a természet”, a VM pályázatának videó kategóriájába érkező filmes alkotásokat értékeli szakmai szűrőjén keresztül.