Számomra a jó természetfotó… – Suhayda László Havi természetfotós pályázat

Számomra a jó természetfotó… – Suhayda László október 22.

Sorozatunkban az ország legnagyobb természetfotó pályázata, a Varázslatos Magyarország zsűritagjai beszélnek arról, hogy a szemükben mitől lesz jó egy természetfotó. Suhayda László osztotta meg velünk gondolatait.

Suhayda László Gödöllőn született, és a mai napig sok minden köti hozzá. Legjobban a madarak érdekelték, ezért amikor lehetősége nyílt rá, csatlakozott a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület gödöllői csoportjához. Nincs kedvenc témája, az élővilág minden területén talál számára izgalmasat. Természetfotós tevékenységének fő célja az általa látott dolgokat megmutatni azoknak, akik nyitottak a természet szépségeire, de nincs módjuk, idejük a személyes élmények megszerzésére.

Képeivel rendszeresen pályázott, s itthon, illetve külföldön is voltak jelentős eredményei. 2008 óta oktatóként vesz részt természetfotós tanfolyamokon.

Laci a VM zsűricsapatának nagyon régi és lelkes tagja, akire a hosszú évek során mindig számíthatott a fotópályázat. Fotós és természetvédő szemmel, szakmai körültekintéssel vizsgálja és pontozza a pályázatra érkező alkotásokat.