Szilágyi Attila, a Varázslatos Magyarország zsűritagja Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetésben részesült Havi természetfotós pályázat

Szilágyi Attila, a Varázslatos Magyarország zsűritagja Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetésben részesült március 21.

Március 15.-én, az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc kitörésének 176. évfordulója alkalmából  Sulyok Tamás köztársasági elnök állami kitüntetéseket adományozott, melyeket a Karmelita kolostor épületében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes adott át csütörtökön.

Fotó: Miniszterelnökség

Az állami ünnepségen Szilágyi Attila természetfotós, természetvédelmi őr, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság őrkerület-vezetője Magyarország természeti kincseit világszerte sikerrel bemutató fényképei és mozgóképei, a természetvédelmet szolgáló, sokrétű és elkötelezett tevékenysége elismeréseként Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetésben részesült. Nagyon büszkék vagyunk Attilára, aki a Varázslatos Magyarország munkáját, így a magyar természetfotózás ügyét immáron 15 éve támogatja. Szívből gratulálunk neki!

Szilágyi Attila természetfotós

1974-ben született a „Hortobágy mellyékén”, Balmazújvároson. Saját bevallása szerint egész élete ehhez a tágas levegőjű, rejtelmes pusztai világhoz kötődik. Községszéli házban nőtt fel, játszótere az utolsó házak mögött kezdődő puszta volt. Gyerekfejjel nem sejtette, hogy ahol a barátaival focizott, az a Hortobágy egyik legkülönlegesebb szikese, az úgynevezett Nagy-szik. Akkor még természetes volt, hogy az elguruló labda elől egy-egy széki lile „gurul el”, és gulipánok, godák, bíbicek csapatai kelnek szárnyra a zsivajra. Később szomorúsággal töltötte el, hogy a szeme előtt zajlott e csodavilág fokozatos eltűnése.

Fiatalként érdekelte minden, de figyelme idővel leginkább a madarak felé fordult. A rengeteg terepen töltött nap, a felejthetetlen természeti jelenségek látványa vezette rá, hogy a természet szépségeit nemcsak szemlélni, hanem aktívan őrizni is szeretné. A Hortobágy Természetvédelmi Egyesület alapítójaként és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őreként azon fáradozik, hogy amit ajándékba kapott e vidéktől, azt áldozatos munkával viszonozni is tudja.